Time to focus on business and leisure

Ystävänpäivän illallinen

Serfinon huippukokki Karri paljastaa oman suosikkimenunsa, joka on helppo toteuttaa kotona porukalla yhdessä kokaten tai yllätyksenä läheisille.

Alkupala

Thai-henkinen lohitartar, retikkasalaatti

Pääruoka

Broileria saltimbocca, marokkolaishenkinen couscous ja yrtti-sitruuna jogurttia

Jälkiruoka

Suklaa pot de crème, lakkaa ja vaniljahapankermaa

Reseptiikka on laskettu per ruokailija.

Alkupala: Thai-henkinen lohitartar, retikkasalaatti

AINEKSET

  • Nahaton lohifile 80gr
  • Punainen chili 1/4
  • Lime kuori ja mehu 1/4
  • Inkivääri, pikkurillin pään kokoinen pala
  • Makea soija 1tl
  • Seesamiöljy 1tl
  • Fariinisokeri ½tl
  • Retikka ¼ pala
  • Korianteri ¼ pnt
  • Suola 1tl

OHJE

  1. Kuori retikka ja vetele siitä pitkiä leveitä soiroja kuorimaveitsellä ja laita se jääveteen likoamaan, tämän voi tehdä aikaisemmin päivällä ja laittaa jääkaappiin. Valuta retikka kunnolla ennen tarjoilua.
  2. Leikkaa lohi veitsellä pieneksi, ja hienonna joukkoon chili, inkivääri ja korianteri.
  3. Mittaa loput aineet ja laita ne lohen joukkoon ja sekoita kunnolla.
  4. Asettele retikkaa lautasen pohjalle pesäksi ja tartaria päälle.

Pääruoka: Broileria saltimbocca, marokkolaishenkinen couscous ja yrtti-sitruuna jogurttia

AINEKSET

  • Broilerin paistileike 2kpl
  • Ilmakuivattu kinkku 2 siivua
  • Salvia 2 lehteä
  • Couscous 80gr kuiva
  • Tomaatti ½ kpl
  • Kurkku puolikkaan tomaatin kokoinen pala
  • Lehtipersilja 1/2pnt
  • Timjami 1/4pnt
  • Punasipuli ¼ 
  • Sitruuna ½ kuori ja mehu
  • Jogurtti 1dl
  • Mustapippuri

OHJE

  1. Asettele ilmakuivatut kinkkusiivut laudalle pitkittäin ja niiden keskelle paistileike nahkapuoli lautaan päin. Laita jokaisen paistileikkeen keskelle yksi salvian lehti, mausta ne sisältä suolalla ja pippurilla ja rullaa kinkku niiden ympärille. Kun paistat saltimboccat, katso että laitat ne kuumaan pannuun saumapuoli alaspäin. Viimeistele kuumassa uunissa 175C.
  2. Mittaa sama määrä vettä ja couscousta. Laita vesi kattilaan ja laita se hellalle kiehumaan. Kun vesi kiehuu, kaada couscous joukkoon, ota kattila hellalta ja laita kansi päällä sivuun kypsymään. Hienonna ¼ pnt persiljaa, raasta sitruunan kuorta ja mehusta sitruuna, pilko punasipuli, kurkku ja tomaatti ja lisää nämä kaikki kypsän couscouksen joukkoon. Sekoita varovaisesti nostellen. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  3. Hienonna loppu persilja, timjami ja sekoita jogurtin joukkoon, lisää sitruunan mehu ja kuori, tasapainota sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Jälkiruoka: Suklaa pot de crème, lakkaa ja vaniljahapankermaa

AINEKSET

  • 60gr kerma
  • 20gr täysmaito
  • 50gr tumma suklaa
  • 1 keltuainen
  • 30gr sokeri
  • Lakkaa 30gr
  • Smetana ½ prk
  • Vaniljasokeri / tanko

OHJE

  1. Vatkaa smetana vaniljan ja sokerin kera kuohkeaksi ja laita jääkaappiin.
  2. Sekoita kerma, sokeri ja täysmaito ja laita hellalle lämpenemään, kun seos on kuumaa ei kiehuvaa, sulata suklaa sen joukkoon. Laita keltuaiset teräskulhoon valmiiksi ja lisää pari ruokalusikallista seosta niiden joukkoon vispaten. Kun keltuaiset ovat temperoituneet (eivät kypsy ja muutu kokkeliksi kun lisäät lopun kuuman seoksen), niin kaada loppu ja vispaa tasaiseksi. Annostele seos kuppeihin ja kypsennä uunissa 125C ~20min. Kun heilutat uunipeltiä, niin massan ei pitäisi heilua juurikaan. Nämä voi tehdä valmiiksi jo edellisenäkin päivänä.
  3. Tarjoile pdc smetanan ja lakkojen kera