Ahvenanmaan pannukakku hurmaa kardemumman maulla

Kaupoista saa edelleen kotimaisia päärynöitä ja niiden liköörimäinen aromi on hienostunut ja muoto kuin joulukoriste. Ahvenanmaan pannukakku on hieno esimerkki perinteisestä ja edelleen toimivasta hävikkireseptistä: siihen voi upottaa riisipuuron jämät tai sushikulhosta ylijääneet riisit. Kardemummainen maku hurmaa.

Ahvenanmaan pannukakku n. 4 henkilölle

n. 300 g riisipuuroa 

1 dl luomumaitoa

1 dl luomuvehnäjauhoja

2 luomukananmunaa

1 rkl sokeria

2 tl jauhettua kardemummaa (esimerkiksi hienoksi jauhettua luomukardemummaa)

(ripaus suolaa)

3 rkl voita vuokaan pellille

Hillottua päärynää

4 pientä kotimaista päärynää 

Tilkka vettä

¼ dl sokeria tai maun mukaan

Päälle:

1 dl kuohu tai vispikermaa

Vaniljasokeria

1. Aloita päärynähillokkeesta: kuori päärynät ja poista siemenkodat, pilko pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää  sokeri ja tilkka vettä kattilan pohjalle. Keittele miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes päärynä pehmenee ja hieman soseutuu. Tarkista maku ja nosta jäähtymään. Hilloke voi olla melko makeaa, makeus korostaa kermavaahdon raikkautta ja pannukakun mausteisuutta.

2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita pienehköön vuokaan tai uunipellille voi ja laita se uuniin ruskistumaan n. 10 minuutiksi. Älä polta! Voi on valmista, kun se on hieman ruskeaa reunoilta.

3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin sekaisin ja kaada ruskistuneen voin päälle. Paista noin 40–45 minuuttia. 

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

5. Tarjoa jäähtynyt pannukakku hillotun päärynän ja kermavaahdon kera.

Ajankohtaista

Kesän rakastettu klassikko

Kesän rakastettu klassikko

Kokkimme Pauliinan Brita-torttu raparperilla ja mansikalla olkaa hyvä: Brita-tortussa yhdistyvät kaikki hyvän leivoksen ominaisuudet: sopivan kuiva, mutta mehukas ja maukas pohja, sesongin marjojen...

Lue lisää
foorly logo
Copyright © 2025 Serfino Oy

Tietosuojaseloste

Verkkolaskutus

Rekrytoimme

Etusivu

Palvelumme

Ajankohtaista

Hinnasto

Yrityksille

Meistä

Yhteystiedot

Varaa aika

010 206 3700
info@serfino.fi
Serfino Oy
3000548-6

Copyright © 2025 Serfino Oy

Tietosuojaseloste

Verkkolaskutus

Rekrytoimme