Kesän rakastettu klassikko

Kokkimme Pauliinan Brita-torttu raparperilla ja mansikalla olkaa hyvä:

Brita-tortussa yhdistyvät kaikki hyvän leivoksen ominaisuudet: sopivan kuiva, mutta mehukas ja maukas pohja, sesongin marjojen hapokkuus ja maku, kerman raikkaus ja mantelin aromi ja rapeus. Aateloi klassikko sitruunakuorella ja aidolla vaniljalla. Oma suosikkini on Brita torttu metsävadelmilla. Myös raparperin ja mansikan liitto on upea. 

Torttupohja: 

125 g pehmeää voita 

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenki torttupohjan päälle:

2 valkuaista

n. 1 dl sokeria

sitruunankuorta 

mantelilastuja

Tortun väliin:

2 dl kuohukermaa

Aitoa vaniljaa

Sitruunankuorta

Raparperihilloke:

Muutama raparperinvarsi

Tilkka vettä

n. 1 dl sokeria

Tuoreita mansikoita

  1. Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
  3. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää vehnäjauho–leivinjauheseos sekä maito ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä torttupohja uunipellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon.
  5. Esipaista pohjaa uunissa n. 5 minuuttia.
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria hiljalleen, jatka vaahdottamista vielä hetki. Mausta valkuaisseos ripauksella sitruunankuorta.
  2. Levitä valkuaisvaahto esipaistetun, jo hieman ruskistuneen torttupohjan päälle. Levitä mantelilastut marengin päälle.
  3. Paista 185 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes mantelilastut ovat kauniin ruskeita.
  4. Valmista tortun paistuessa raparperihilloke: paloittele pestyt raparperit kattilaan, lisää tilkka vettä ja sokeri. Kiehuta n. 15 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee. Sekoita. Tarkista maku. Jäähdytä. 
  5. Vatkaa kerma sopivan kuohkeaksi. Mausta vaniljalla ja sitruunankuorella.
  6. Halkaise jäähtynyt torttupohja kahtia. Täytä kermavaahdolla, raparperihillokkeella ja mansikoilla. Nosta toinen torttupohjapuolikas täytteen päälle. Koristele, tarjoile ja nauti.

Ajankohtaista

foorly logo
Copyright © 2025 Serfino Oy

Tietosuojaseloste

Verkkolaskutus

Rekrytoimme

Etusivu

Palvelumme

Ajankohtaista

Hinnasto

Yrityksille

Meistä

Yhteystiedot

Varaa aika

010 206 3700
info@serfino.fi
Serfino Oy
3000548-6

Copyright © 2025 Serfino Oy

Tietosuojaseloste

Verkkolaskutus

Rekrytoimme